Informasjon

Lover & Regler

Lover & Regler

Det er mye som blir skrevet om tuning av bil, og media slenger ofte ut artikler der biltilsynet stadig kommer med nye utspill til hvordan de skal "ta" de som optimerer bilene sine. Først og fremst så er det opp til hver enkelt kunde om en vil melde inn effektøkingen til biltilsynet, det er ikke noe vi kontrollerer eller har noe med å gjøre.


Dersom du ikke vil melde inn effektøkingen så er det veldig vanskelig å bli tatt for dette. Biltilsynet må ha en konkrete mistanke om at du har trimmet bilen for å kunne få lov til å måle bilen din. Det holder ikke at de tror du tunet bilen, de må se en fysisk endring på bilen for å kunne gjøre dette, som for eksempel en større turbo, intercooler, etc.


På en annen side er det ofte ikke spesielt dyrt å få effekten godkjent heller. Vi har mange kunder som velger å gjøre dette for å være på den sikre siden. Er bilen din over ti år i Norge så koster det faktisk ingenting, da er det bare dokumentasjon på at bilen tåler den nye effekten som behøves for å få dette stemplet i vognkortet.


Les mer om hvordan biltilsynet ikke kan ta deg her: (link til pdf. dokumentet)